X
تبلیغات
نماشا
رایتل
پارکینسون  چاپ
تاریخ : پنج‌شنبه 29 اردیبهشت‌ماه سال 1390

پارکینسون، یک اختلال سیستم مرکزی اعصاب است و فرد مبتلا دچار مشکلات رفتاری و ادراکی می‌شود و در مراحل پیشرفته آن، حتی فرد را به جنون مبتلا می‌کند. مطابق با آمارهای انجام شده از هر پانصد نفر یک نفر به پارکینسون مبتلا می‌شود و این بیماری در سنین 50 سالگی به بالا شیوع پیدا می‌کند

پارکینسون، یک اختلال سیستم مرکزی اعصاب است و فرد مبتلا دچار مشکلات رفتاری و ادراکی می‌شود و در مراحل پیشرفته آن، حتی فرد را به جنون مبتلا می‌کند. مطابق با آمارهای انجام شده از هر پانصد نفر یک نفر به پارکینسون مبتلا می‌شود و این بیماری در سنین 50 سالگی به بالا شیوع پیدا می‌کند. مطابق با تحقیقات ظهور این بیماری در سنین زیر 40 سال به‌ندرت دیده شده است. افراد مبتلا به پارکینسون به علت مرگ بعضی از سلول‌های عصبی مغز با کمبود ترشح «دوپامین» در بدن خود روبه‌رو شده و در انجام فعالیت‌ها و تحرک روزمره‌شان با مشکل مواجه می‌شوند. پارکینسون به خودی خود موجب مرگ افراد نمی‌شود اما علائم آن شامل لرزش، سفتی عضلات و ناتوانی در حرکت دست برای فرد مبتلا خطرآفرین است. علائم دیگر پارکینسون خستگی، درد، افسردگی و یبوست است که با تشدید علائم و پیشرفت بیماری فرد از منظر روانی نیز بیشتر تحت فشار قرار می‌گیرد. علت مرگ سلول‌های عصبی مغز هنوز برای پزشکان ناشناخته است، همین‌طور درمان قطعی برای آن نیز وجود ندارد، ترکیب دارو، فیزیوتراپی و گاه عمل جراحی به کاهش علائم آن کمک می‌کنند. در جدیدترین تحقیقات، دانشمندان دریافتند موادغذایی حاوی ترکیبات «فلاونوئید» ممکن است باعث کاهش علائم پارکینسون شود. «فلاونوئید» نوعی آنتی‌اکسیدان است که در میوه‌ها و سبزیجاتی مانند انواع توت، سیب و مرکبات به‌وفور یافت می‌شود و در واقع ترکیبی از ویتامین پ و پروتئین کیترین است. محققان دریافتند افرادی که در رژیم غذایی خود از میوه‌ها و سبزیجات حاوی فلاونوئید، به‌خصوص سیب، مرکبات مخصوصاً پرتقال و گریپ‌فروت، انواع توت و همچنین شکلات استفاده می‌کنند در علائم بیماری‌شان بهبودی قابل توجهی مشاهده می‌شود. در یک تحقیق مشتمل بر 49281 مرد و 80336 زن بود، دانشمندان به هر شرکت‌کننده یک پرسشنامه دادند و میزان مصرف «فلاونوئید» در رژیم غذایی‌شان را محاسبه کردند. سپس آنها رابطه بین مصرف «فلاونوئید» و کاهش علائم پارکینسون را تجزیه و تحلیل کردند. همچنین آنها مصرف 4 منبع مهم و سرشار از «فلاونوئید» شامل چای، انواع توت، سیب و مرکبات را مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق که 20 سال به طول انجامید، دانشمندان دریافتند در افرادی که موادغذایی حاوی فلاونوئید بیشتری استفاده می‌کنند احتمال ابتلا به بیماری‌های سیستم عصبی کمتر شده و در بیماران روند درمان بهتر طی می‌شود.

مجله پزشکی میهن