وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

نحوه خوابیدن و شخصیت

زندگی ما، مقدار خواب ما و به طور کلی نحوه استراحت ما در طول شب به طور غیر محسوسسی با گذر زمان تغییر می کند. با این حال یکی از محققان خواب معتقد است که نحوه خوابیدن ما گویای واقعیاتی در مورد شخصیت ما می باشد.

به طور کلی تحقیقات نشان می دهد که نحوه خوابیدن افراد به ۶ دسته کلی تقسیم می شوند.

ادامه مطلب ...

چگونه از اعتیاد نوجوانان به سیگار پیشگیری نماییم؟

امروزه علی رغم هشدارهای پیاپی مجامع پزشکی و فرهنگی ، مصرف سیگاربه طور روز افزون در جامعه بالا می رود .
متاسفانه آسیب ها و پیامدهای ناشی از مصرف سیگار ، بسیار جدی و بعضاً جبران ناپذیر هستند و اغلب سیگاری ها با اینکه از مضرات سیگار با خبرند ، ولی از روی عادت و به بهانه کسب آرامش و رفع خستگی ، اقدام به مصرف این ماده خطرناک می کنند و سلامت جسم و جان خود را به خطر می اندازند .میزان مصرف افراد سیگاری ، با ایجاد تشدید مسائل روانی افزایش می یابد و گاه به حدی می رسد که جای خواب و خوراک را نیز می گیرد.

ادامه مطلب ...

آشنایی با تکنیک TM

تی ‌ام یک تمرین ساده ذهنی است که روزی با دوبار به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یک جای راحت با چشمان بسته انجام می‌شود. این تمرین استراحت عمیقی به سیستم عصبی می‌دهد که دو برابر عمیق‌تر از خواب است. تحقیقات علمی نشان داده ضریب سوخت و ساز بدن در همان دقایق اول ۱۶% کاهش می‌یابد. در صورتی‌که در خواب عمیق شبانه بعد از ۴ الی ۵ ساعت خواب، این ضریب حدود ۸% کاهش می‌یابد.

ادامه مطلب ...

تا میتوانید پیاده روی کنید.

پیاده‌روی از ورزش‌هایی است که علاوه بر این‌که تجهیزات خاصی نیاز ندارد، عوارض جانبی بسیار کمی نیز ایجاد می‌کند. پیاده‌روی سریع (سریع به معنی این‌که حین پیاده‌روی در آن سرعت، قادر باشید صحبت نیز کنید) با کمک کردن در حفظ وزن متعادل، فواید زیادی را برای شما در‌بر‌دارد.

ادامه مطلب ...

صدا کردن مفصل نشانهٔ چیست؟

صدا کردن مفصل نشانهٔ چیست؟
هیچ! صدا کردن مفصل نشانهٔ چیز خاصی نیست، مگر اینکه ضربه‌ای به آن وارد شده باشد. ممکن است دلائل متعددی برای این سر و صداها پیدا کرد، ولی الزاماً نشانهٔ بیماری مشخصی نیست.

ادامه مطلب ...

برخی شیوه های صحیح مطالعه

بارها شنیده ایم که دانشجو و یا همکاری می گوید :

(( دیگرحال و حوصله خواندن این کتاب را ندارم ))یا ((آنقدرازاین کتاب خسته شده ام که قابل گفتن نیست))ویا ((هرچقدرمیخوانم مثل اینکه کمتر یاد می گیریم))ویا ((ده بار خواندم و تکرار کردم ولی بازهم یاد نگرفتم))به راستی مشکل چیست ؟ آیا برای یادگیری درس واقعا” باید ۱۰ بار کتاب را خواند ؟ آیا باید دروس خود را پشت سرهم مرورکرد؟وآیا بایددهها بار درس راتکرارکردتا یادگرفت ؟ مطمئنا” اگر چنین باشد ، مطالعه کاری سخت و طاقت فرسا است . اما واقعیت چیزی دیگر است . واقعیت آن است که این گروه از فراگیران ، روش صحیح مطالعه را نمی دانند و متاسفانه در مدرسه و دانشگاه هم چیزی راجع به چگونه درس خواندن نمی آموزند . یادگیری و مطالعه ، رابطه ای تنگاتنگ و مستقیم با یکدیگر دارند، تا جایی که می توان این دو را لازم و ملزوم یکدیگر دانست. برای اینکه میزان یادگیری افزایش یابد باید قبل از هرچیز مطالعه ای فعال و پویا داشت .

ادامه مطلب ...

ابزارهای نوآوری

برخی فاکتورهای تعیین‌کننده برای دستیابی به تفکر خلاق و جود دارند که می‌توان از آنها به عنوان ابزارهای نوآوری یاد کرد. شناخت و به کارگیری این ابزارها در مسیر تولید نوآوری و ایجاد بستری برای شکوفایی یکی از گامهای اساسی محسوب می شود. در ادامه و به شکل فهرست وار از دیدگاههای مختلف به برخی از این ابزارها اشاره می کنیم. از نظر برخی متخصصان این ابزارها عبارتند از

ادامه مطلب ...