وزوز گوش

به گزارش سایت تخصصی مایوکلینیک، وزوزگوش معمولا ناشناخته است اما ممکن است به علل آسیب در حلزون گوش، سیستم عصبی، عروقی، مکانیکی، عضلانی بروز کند.


به گزارش سایت تخصصی مایوکلینیک، وزوزگوش معمولا ناشناخته است اما ممکن است به علل آسیب در حلزون گوش، سیستم عصبی، عروقی، مکانیکی، عضلانی بروز کند.

آمارهای پزشکی نشان می‌دهد حدود 90 درصد از موارد وزوز گوش به علت جرم گوش یا عفونت گوش میانی بروز می‌کند. در پیرگوشی نیز به طور شایع وزوز گوش وجود دارد. کسانی که به علت ضربه‌های صوتی دچار کاهش گذرای شنوایی شده‌اند، اگر به طور دائم در معرض ضربه‌های صوتی قرار گیرند، ممکن است دچار کاهش شنوایی دائمی شوند و وزوز گوش در این افراد یک علامت هشدار دهنده است.

بنا براین گزارش، دومین علت شایع وزوز گوش ابتلا به بیماری‌های قلبی است و یک سوم بیمارانی که وزوز شدید گوش دارند، مبتلا به اختلال قلبی و عروقی هستند و75 درصد از این افراد دچار فشارخون بالا می‌باشند. همچنین در 5 تا 10 درصد موارد آسیب به سر، منجر به وزوزگوش می‌شود. در تصادفات رانندگی در اثر تکان‌های شدید سر به عقب و جلو معمولا چند روز تا چند هفته وزوزگوش ایجاد می‌شود.

عوارض دارویی نیز در 5 تا 10 درصد موارد منجر به این عارضه شنوایی می‌شوند که از جمله این داروها آسپیرین، مسکن‌ها و برخی آنتی بیوتیک‌ها، ضد افسردگی‌ها و آرام بخش‌ها هستند. در این موارد وزوز گوش قبل از کاهش شنوایی علامت هشدار دهنده است و ادامه مصرف دارو گاهی منجر به کاهش شنوایی برگشت‌ناپذیر می‌شود.

بیماری‌های دندان باعث احساس پرشدگی و فشار و تشدید وزوزگوش و حساسیت روی مفصل گیجگاهی ـ فکی می‌شود.علاوه بر این بیماری‌های روحی و استرس نیز می‌توانند عامل بوجود آورنده یا تشدید کننده وزوز گوش باشند.

از سوی دیگر، ارتباط بین شریان و ورید می‌تواند باعث وزوز خفیف گوش شود که شایع‌ترین علت آن تومور است که با بزرگتر شدن تومور و تهاجم به گوش میانی، بیمار دچار کاهش شنوایی نیز می‌گردد. انقباضات نرم کام و انقباض عضلات گوش هم از دیگر عوامل ایجاد وزوز گوش هستند. پزشک متخصص با کشف علت بروز عارضه، می‌تواند شیوه مناسب درمان آن را شناسایی کرده و برای بیمار تجویز کند.

 ایسنا