ویتامین B12

بنا به گفته یک متخصص تغذیه : ویتامین‌های گروه B در ماهی‌های چرب بیشتر وجود دارند و ویتامین B12 نه تنها برای درمان کم‌خونی مفید است بلکه سستی و بی‌اشتهایی را نیز کاهش می‌دهد.


بنا به گفته یک متخصص تغذیه : ویتامین‌های گروه B در ماهی‌های چرب بیشتر وجود دارند و ویتامین B12 نه تنها برای درمان کم‌خونی مفید است بلکه سستی و بی‌اشتهایی را نیز کاهش می‌دهد. 


 ماهی یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی است، ماهی‌ها به 2 دسته چرب و بدون چربی تقسیم می‌شوند. ماهی‌های بدون چربی معمولاً کمتر از 2 درصد چربی دارند و هر 100 گرم آنها 50 تا 80 کیلوکالری انرژی دارند مانند ماهی حلوا، ماهی سفید و ماهی‌های پهن همچنین ماهی‌های چرب 10تا 25 درصد چربی دارند و 180 کالری انرژی تأمین می‌کنند.
وی گفت: از لحاظ تغذیه‌ای ماهی علاوه بر هضم سریع و کیفیت بالای پروتئین، دارای اسیدهای آمینه ضروری است که با گوشت‌های قرمز بدون چربی برابری می‌کند. تخم ماهی 25 درصد پروتئین و اسید نوکلئوئیک بسیار بالایی دارد. 
وی اضافه کرد: ماهی‌ها فاقد قند و کربوهیدرات هستند و می‌توان از نشاسته و سیب‌زمینی در کنار ماهی برای کامل کردن غذا استفاده کرد. گوشت ماهی به دلیل وجود الیاف کوتاه و بافت پیوندی کم در مقایسه با گوشت‌های قرمز لطیف و ترد است. ماهی‌های پخته نیز هضم بهتری دارند و به دلیل اینکه الاستین یا پروتئین از نوع سفت در ماهی وجود ندارد. ماهی پخته قابل هضم‌تر است.
وی افزود: هضم ماهی‌های بدون چربی کوتاه‌تر است و از حدود 2 تا 3 ساعت طول می‌کشد ولی ماهی‌های چرب حدود 4 ساعت هضمشان طول می‌کشد.
این متخصص تغذیه افزود: ماهی مقدار زیادی اسید‌های آمینه ضروری دارد که اگر در هفته 2 نوبت از آن استفاده شود، تمام اسیدهای آمینه ضروری که در بدن ساخته نمی‌شود، را تأمین می‌کند. اسیدهای آمینه برای رشد جنین، کودکان، جبران کم‌خونی مفید است و در تروماها یا حوادثی پیش می‌آید این کمبودها را جبران می‌کند و برای رشد ناخن‌ها، مو بسیار اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: افرادی که از آبزیان و ماهی‌ها به طور مستمر استفاده ‌کنند. عوارض قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن به ندرت در آنها دیده می‌شود. خوردن یک وعده ماهی (حدود 240 گرم) در هفته می‌تواند بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. اسیدهای چرب ضروری از انعقاد خون جلوگیری می‌کند. برای افرادی که در معرض حمله‌های قلبی عروقی هستند می‌تواند مفید باشد. خوردن مکمل‌های امگا 3 توصیه نمی‌شود چون با مصرف ماهی میزان نیاز بدن به امگا 3 تأمین می‌شود. 
افزود: ماهی دارای ویتامین‌های مثل A و D است که در گوشت حیوانات خون‌گرم کم یافت می‌شود. ویتامین D ضد بیماری نرمی استخوان یا راشتیسم است. ویتامین K و ویتامین‌های گروه B در گوشت قرمز کمتر هستند و در گروه گوشت‌های سفید بیشتر یافت می‌شوند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: ویتامین‌های گروه B در ماهی‌های چرب غنی‌تر هستند و ویتامین B1، B2، PP در ماهی وجود دارد. ویتامین B12 نیز که برای کم‌خونی مفید است. سستی و بی‌اشتهایی را کاهش می‌دهد. غذاهای دریایی و تخم مرغ نیز غنی از ویتامین B12 هستند.