گلهای آن کوچک و زردرنگ است. میوه آن رگدار یا دراز، پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز میباشد. تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه، قرمز، سفید و یا زرد باشد. ترکیبات شیمیائی: هندوانه دارای اسید آمینهای بهنام سیترولین و موادی بهنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بهنام مانیتول میباشد
گلهای آن کوچک و زردرنگ است. میوه آن رگدار یا دراز، پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز میباشد. تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه، قرمز، سفید و یا زرد باشد. ترکیبات شیمیائی: هندوانه دارای اسید آمینهای بهنام سیترولین و موادی بهنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بهنام مانیتول میباشد. در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است: آب ۹۲ گرم پروتئین ۰/۵ گرم مواد چربی ۰/۲ گرم نشاسته ۶ گرم کلسیم ۰/۷ میلی گرم فسفر ۱۰ میلی گرم آهن ۰/۵ میلی گرم سدیم ۱ گرم پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم ویتامین آ ۶۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم ویتامین ب ۲ ۰/۳ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم ویتامین ث ۸ میلی گرم تخم هندوانه دارای حدود ۳۰ درصد روغن است که از نظر خواص شیمیائی مانند روغن بادام میباشد. خواص داروئی: هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. گرما را برطرف میکند و بهترین میوه تابستان است. ۱) هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک میکند. ۲) هندوانه معده را تقویت میکند. ۳) پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار مؤثر است. ۴) مغز تخمه هندوانه کرمهای معده و روده را از بین میبرد. ۵) هندوانه برای ورم مثانه مفید است. ۶) هندوانه بدن را تازه شاداب میکند. ۷) هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است. ۸) آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاجکننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است. ۹) برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید. ۱۰) برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید. ۱۱) برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید. ۱۲) هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریباً سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا. زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد میکند همچنین نباید آن را با میوههای دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم میکند.سایت پزشکان ایران |