چای هل و دفاع بدن در برابر مواد آسیب رسان

پژوهشگران دانشگاه‌های آزاداسلامی تهران، علوم پزشکی اراک و تبریز در تحقیقاتی مشترک، تاثیر مصرف عصاره چای هل را بر نوعی سامانه دفاعی بدن موسوم به دستگاه دفاع آنتی اکسیدانی بررسی کردند.

 
پژوهشگران در این بررسی ۵۴ فرد را به مدت ۲ هفته ارزیابی کردند. این افراد در این مدت هر روز مقدار ۳ گرم هل و یک گرم چای به صورت ۱۰۰ میلی لیتر عصاره چای هل نوشیدند.
بر پایه این بررسی که مشروح آن در مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر شده است، بعد از مصرف چای هل، توانایی دفاع آنتی اکسیدانی کلی سرم افراد مورد بررسی از ۹۶/۱ به ۲۳/۲ میکرو مول در میلی‌لیتر رسید.

این پژوهشگران می‌گویند: رادیکال‌های آزاد، اتم‌ها یا مولکول‌هایی هستند که به علت داشتن الکترون آزاد، واکنش پذیری زیاد دارند و آسیب‌های فراوانی به بدن وارد می‌کنند.
در بدن فرآیندهای ویژه‌ای برای مقابله با آسیب ناشی از این رادیکال‌های آزاد وجود دارد که به دستگاه دفاع آنتی اکسیدانی معروف هستند.سایت پزشکان ایران