وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

خوراکی و افزایش حافظه

قبل از هر چیز باید به این مساله اشاره کرد که ظرفیت یاد گیری و میزان هوش و وسعت اندیشه عمدتا از طریق توارث تعیین می شود و عوامل ارثی در این مساله موثرترند اما عوامل محیطی، شرایط اقلیمی، میزان، نوع و کیفیت غذا نیز تاثیر غیرقابل انکاری روی  مساله هوش دارند

قبل از هر چیز باید به این مساله اشاره کرد که ظرفیت یاد گیری و میزان هوش و وسعت اندیشه عمدتا از طریق توارث تعیین می شود و عوامل ارثی در این مساله موثرترند اما عوامل محیطی، شرایط اقلیمی، میزان، نوع و کیفیت غذا نیز تاثیر غیرقابل انکاری روی  مساله هوش دارند

اولین مساله استفاده از منابع حاوی روغن ‌های مایعی است که دربردارنده اسید های چرب امگا ۳ هستند. بهترین منبع امگا ۳ آبزیان به‌ خصوص ماهیان چرب هستند. دانه ‌های روغنی نظیر بادام، گردو، بادا‌م ‌زمینی، کنجد و تخم ‌کتان هم از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. اما اکنون که آلودگی محیط ‌زیست با جیوه مطرح است، نمی ‌توان به خانم‌ های باردار توصیه کرد که زیاد ماهی مصرف کنند اما به جای آن می ‌توانند از منابع گیاهی امگا ۳ بهره ببرند.

علاوه بر روغن ‌ها، ویتامین‌ های گروه B نیز در این موضوع دخیل هستند و غلات کامل، جوانه گندم،‌ مخمر آب ‌جو و جگر به عنوان منابع تامین‌ کننده آنها محسوب می ‌شوند.

مساله‌ دیگر ماده‌ای به نام لیستین است که عدس، ذرت، شیر، زرده ‌تخم‌ مرغ، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، بادام‌ زمینی، آرد جوی‌ دوسر و جگر گوساله از منابع آن به حساب می ‌آیند. لیستین نقش مهمی در میانجی‌ های عصبی دارد. این ماده با تولید استیل ‌کولین موجب افزایش قدرت حافظه می ‌شود. مخصوصا در نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری مواد حاوی کولین مثل کاهو، کلم و کره‌ بادام ‌زمینی را در جیره هفتگی ‌اشان گنجانده اند.

یکی دیگر از مواردی که روی هوش و تقویت قدرت حافظه موثر است، استفاده از مواد غذایی حاوی آنتی‌ اکسیدان‌ هاست. موادی نظیر سبزیجات تازه با خنثی کردن رادیکال ‌های آزاد حالت ارتجاعی رگ ‌ها را حفظ کرده و موجب خون ‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب شده و به طور غیرمستقیم از کاهش توانایی فکری جلوگیری می ‌کنند.

ماده دیگر سویا و بهتر از آن روغن سویا است که هم کلسترول بد خون LDL را کاهش می ‌دهد و هم از اکسیداسیون کلسترول خوب HDL جلوگیری کرده و در کنار آن رادیکال‌ های آزاد را خنثی کرده و از تشکیل پلاک های عروقی جلوگیری می‌ کند. سویا همچنین دارای فیتو استروژن‌هایی است که در تقویت حافظه موثرند.

بنا به آنچه در طب سنتی آمده است یکی از موادی که در دوران بارداری به افزایش هوش کمک می ‌کند مصرف به اندازه یک دانه عدس کندر است.

یادتان باشد که در بارداری و شیر دهی ذخایر کولین مادر تخلیه می ‌شود و کولین کافی برای رشد مغز در دسترس نیست از این جهت برای حفظ سلامت مادر باید از منابع غذایی حاوی کولین استفاده شود. کولین روی پیام‌های عصبی موثر است و سرعت ساخت استیل‌کولین را برای حفظ قدرت حافظه و فعالیت‌های عضلانی افزایش می ‌دهد. از این رو، مادران در دوران شیردهی باید ۴ واحد (۴ لیوان ۲۴۰ سی‌سی) شیر مصرف کنند و علاوه بر این، جگر، تخم‌ مرغ و بادام ‌زمینی بخورند. 

سایت پزشکان ایران

نظرات 2 + ارسال نظر
علی یکشنبه 8 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 01:46 ق.ظ

سلام
سایت خوبی دارید
این سایت آدرس و تلفن بعضی اطبای سنتی را معرفی کرده است، شاید به درد بخورد
tabibeshahr.ir

حسین یکشنبه 15 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 07:53 ب.ظ http://www.ehyae.blogfa.com

توصیه های پیش از مرگ (2)...


رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم


اِحتَجِموا إذا هاجَ بِکُمُ الدَّمُ ؛ فَإِنَّ الدَّمَ رُبَّما تَبَیَّغَ بِصاحِبِهِ فَیَقتُلُهُ


پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :

اگرخون در درونتان بجوش مى‏ آید، حجامت کنید؛ چرا که خون، گاه

ممکن است در درون شخص، طغیان کند و وى را بکُشد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد