X
تبلیغات
نماشا
رایتل
تغذیه و پیری مغز  چاپ
تاریخ : دوشنبه 19 دی‌ماه سال 1390

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سالم مانع از پیرشدن مغز می شود  . این محققین می گویند  افراد مسن با میزان زیاد ویتامین و اسید چرب امگا۳ در خونشان، کمتر دچار تحلیل مغز می شوند و عملکرد ذهنی بهتری دارند.

  پژوهشگران با انجام آزمایش هایی دریافتند چربی های ترانس در فست فودها عملکرد مغز را کاهش می دهد و بیشتر موجب بروز آلزایمرمی شود.

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سالم مانع از پیرشدن مغز می شود  . این محققین می گویند  افراد مسن با میزان زیاد ویتامین و اسید چرب امگا۳ در خونشان، کمتر دچار تحلیل مغز می شوند و عملکرد ذهنی بهتری دارند.

  پژوهشگران با انجام آزمایش هایی دریافتند چربی های ترانس در فست فودها عملکرد مغز را کاهش می دهد و بیشتر موجب بروز آلزایمرمی شود.

پژوهشگران توصیه می کنند افراد باید رژیم غذایی متعادلی را با میزان مناسبی از میوه و سبزی ها داشته باشند، سیگار نکشند، به طور منظم ورزش کنند و کلسترول و فشار خون خود را کنترل کنند.

دانشمندان دانشگاه اورگان در این بررسی بیشتر به مواد مغذی در خون توجه کردند . آنها نمونه خون ۱۰۴ فرد سالم با سنی بالاتر از ۷۰ سال را که عوامل خطر اندکی برای آلزایمر داشتند ، بررسی کردند.

محققان دریافتند افرادی که در خون خود دارای میزان زیادی ویتامین B, C, D , E بودند عملکرد حافظه ای و مهارت تفکری بهتری داشتند.

جیم بومان، مسئول این پژوهش گفت: به نظر می رسد که میانگین بالای ویتامین ها در بدن افراد تا سطح معینی با هم کار می‌کنند و میانگین بالای این ویتامین ها، با عملکرد بهتر شناختی و اندازه بزرگتر مغز در ارتباط است.

پژوهشگران میانگین بیش از ۳۰ ماده غذایی را در خون ۱۰۴ فرد فرهیخته و غیرسیگاری با میانگین عمر ۸۷ سال  که بیماریهای مزمن کمی داشتند و از هیچ مشکل حافظه ای رنج نمی بردند، اندازه گیری کردند.

پژوهشگران از مغز این افراد برای مقایسه اندازه آنها تصویر برداری کرده و به این نتیجه رسیدند که با بالارفتن سن، بافت مغز آنها اندکی تحلیل رفته است.

این پژوهشگران دریافتند که برخی مواد مغذی بر جنبه‌های مختلف تفکر انسان تاثیر می گذارد.

در این پژوهش روشن شد: افراد سالخورده دارای میانگین بالایی از ویتامین ها از عملکرد بهتری در تمرکز و مهارتهای بصری و درک عمومی برخوردار بودند و اندازه مغز آنها بزرگتر از همسن وسالان آنها بود.

در این پژوهش روشن شد که اسیدهای چرب امگا ۳ با عملکرد بهتر و تغییرات کمتر در ماده سفید مغز در ارتباط است.

اسیدهای چرب امگا۳ ، نقش حیاتی در ساختار غشاء سلولی دارد و ماهی ها و گیاهانی نظیر گردو و تخمه آفتابگردان سرشار از امگا۳ هستند.

این اسیدهای چرب قادر هستند بی نظمی های ضربان قلب، میزان تری گلیسرید خون، خطر تشکیل لخته در خون، سرعت سخت شدن شریانها، خطر فشار خون بالا و خطر ابتلا به سرطان پوست و پروستات را کاهش دهند و همچنین موجب کاهش اختلالات رفتاری در جوانان شوند.

افرادی که در خونشان، میزان اسید چرب امگا ۳ بالایی داشتند نیز عملکرد ذهنی بهتری از خود نشان دادند.

کمترین عملکرد مغزی در افرادی دیده شد که در خون خود چربی های ترانس بیشتری داشتند.

چربی های ترانس در غذاهای فرآوری شده مانند کیک، بیسکوئیت و غذاهای سرخ شده وجود دارد.

محققین توصیه می کنند میوه و سبزیجات در صف اول موادی قرار دارد که می تواند پیری را به تعویق درآورد. زیرا با خوردن آنها می توان بیشترین مقادیر آنتی اکسیدانتها را جذب  بدن نمود.

سعی کنید از همه نوع میوه و سبزی در طول هفته مصرف نمایید. این مواد خون را از آنتی اکسیدانتهای قوی که با رادیکالهای آزاد مقابله می نمایند ، اشباع می سازد. با مصرف میوه و سبزی در مرحله جوانی از بسیاری از آسیبها از جمله انسداد شریانها ، و تخریب سلولی می توان جلوگیری نمود. حتی در پیری نیز با مصرف این مواد به سلولهای بدن در مقابله با پیشرفت بیماری ها می توان یاری رساند .

حداقل دو یا سه وعده در هفته ماهی بخورید. همه انواع ماهی ها مفیدند اما ماهی های پرچربی مانند ماهی آزاد ، خال مخالی ، ساردین، شاه ماهی و تن  حداکثر مقدار اسیدهای چرب امگا-۳ را دارا می باشند .

پژوهشگران دریافتند که مواد مغذی برای حفاظت از سلامت مغز با هم همکاری می‌کنند. 

 سایت پزشکان بدون مرز