وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

عسل غذا یا دارو

عسل از اولین شیرین‌کننده‌هایی است که مورد استفاده قرار گرفته؛ اما شیرینی تنها خاصیت آن نیست، بلکه مواد معدنی و ویتامین‌های مفید، آن را به ماده غذایی مقوی و مفید تبدیل کرده است.

 

   عسل سرشار از قندهایی چون گلوکز و فروکتوز و مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است. عسل به واسطه داشتن مواد ضدباکتریایی در جایگزینی قند برای دندان‌ها نه‌تنها مضر نیست؛ بلکه باعث فعال شدن ماده فلورین چای شده که یک ماده ضدفساد دندان است؛ این در حالی است که مصرف چای با قند برای دندان بسیار مضر است.

عسل از اولین شیرین‌کننده‌هایی است که مورد استفاده قرار گرفته؛ اما شیرینی تنها خاصیت آن نیست، بلکه مواد معدنی و ویتامین‌های مفید، آن را به ماده غذایی مقوی و مفید تبدیل کرده است.

 

   عسل سرشار از قندهایی چون گلوکز و فروکتوز و مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است. عسل به واسطه داشتن مواد ضدباکتریایی در جایگزینی قند برای دندان‌ها نه‌تنها مضر نیست؛ بلکه باعث فعال شدن ماده فلورین چای شده که یک ماده ضدفساد دندان است؛ این در حالی است که مصرف چای با قند برای دندان بسیار مضر است.

   همچنین سطح کالری آن پایین است. در مقایسه با سایر مواد قندی ۴۰ درصد کمتر کالری دارد؛ هرچند انرژی آن بسیار بالاست اما به وزن بدن شخص اضافه نمی‌کند در حالی که به علت میزان بالای فروکتوز ۲۵ درصد شیرین‌تر از قند است، براحتی هضم می‌شود ، مولکول‌های قند موجود در آن می‌توانند براحتی به سایر قندها تبدیل شوند، به همین جهت حتی حساس‌ترین معده‌ها نیز می‌تواند آن را بسادگی هضم کند. عسل، منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان است و نقش مهمی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی دارد.

   عسل روند فیزیولوژیکی پیری را کند کرده و از ضعف زودرس اعمال حیاتی جلوگیری می‌کند. بهتر است مادران باردار که در آستانه زایمان هستند، عسل بخورند؛ چراکه زایمان را آسان می‌کند و باعث افزایش شیر مادر می‌شود. همچنین وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود، بسرعت در خون پخش می‌شود و با آزادسازی مولکول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلی‌ترین مصرف‌کننده قند در بدن است، کمک می‌کند و مانع بروز خستگی می‌شود.

   عسل به علت ترکیبات قندی بخصوص وجود گلوکز زیاد، تاثیر بسیار مهمی روی عضلات قلبی و تحریک و تقویت آن داشته، باعث گشاد شدن رگ‌ها شده، فشار خون را تنظیم و از سکته قلبی جلوگیری می‌کند و به واسطه وجود دیاستاز (آنزیم‌ها) باعث هضم چربی‌های اطراف قلب می‌شود بنابراین توصیه می‌شود افراد میا‌نسال به بالا که دچار بیماری دیابت نیستند هر روز هنگام بیدار شدن، یک قاشق چای خوری عسل را با نصف استکان آب جوشیده ولرم، مخلوط کرده و بنوشند.سایت پزشکان ایران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد