X
تبلیغات
پیکوفایل
رایتل
درست غذا بخورید تا قلبی ‏سالم داشته باشید  چاپ
تاریخ : یکشنبه 27 دی‌ماه سال 1388
اصل اساسی برای داشتن یک قلب سالم و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی تغذیه صحیح است با انتخاب غذاهای مناسب و رعایت یک برنامه غذایی صحیح از یک سو و داشتن فعالیت فیزیکی روزانه مناسب از سوی دیگر قلب شما تا حد زیادی در برابر بیماریها بیمه خواهد شد.
خانم ها به ویژه در دوران پس از یائسگی در معرض خطر بیماریهای غیر واگیر و به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و سکته های مغزی قرار دارند .
مهم ترین عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی شامل سیگار کشیدن ، فشار خون بالا ، چربی خون بالا، استرس های روحی ، فعالیت فیزیکی کم ، وزن زیاد و ابتلا به دیابت است .
اصل اساسی برای داشتن یک قلب سالم و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی تغذیه صحیح است با انتخاب غذاهای مناسب و رعایت یک برنامه غذایی صحیح از یک سو و داشتن فعالیت فیزیکی روزانه مناسب از سوی دیگر قلب شما تا حد زیادی در برابر بیماریها بیمه خواهد شد.
خانم ها به ویژه در دوران پس از یائسگی در معرض خطر بیماریهای غیر واگیر و به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و سکته های مغزی قرار دارند .
مهم ترین عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی شامل سیگار کشیدن ، فشار خون بالا ، چربی خون بالا، استرس های روحی ، فعالیت فیزیکی کم ، وزن زیاد و ابتلا به دیابت است .
 
برای پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی چه باید کرد ؟ رمز پیشگیری بیماری قلبی کنترل عوامل خطر آنها است .
1- اگر سیگار می کشید آن را ترک کنید مصرف سیگار خطر حمله قلبی را دو برابر می کند .
2- فعالیت فیزیکی روزانه خود را افزایش دهید .
3- فشار خون خود را کنترل کنید .
4- اگر در معرض فشار روانی و استرس هستید آن را برطرف کنید.
5- روش تغذیه خود را اصلاح کنید .
 
تغذیه صحیح و مناسب چیست ؟
استفاده بیشتر از غلات - سبزیها - میوه ها و کاهش مصرف محصولات گوشتی و لبنی و پر چرب - قندهای ساده مانند شکر و قند - غذاهای پرنمک و شور - کلید موفقیت پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی است .
تغذیه مناسب رعایت اعتدال و متناسب در مصرف انواع غذاها است .
چربی تنها از طریق روغن ها تامین نمی شود بلکه مواد غذایی مانند انواع گوشت ها - شیر و محصولات لبنی نیز دارای مقادیر قابل توجهی چربی می باشند .
 
اصول اساسی تغذیه سالم و بهداشتی:
1- استفاده از غذاهای متنوع.
2- مصرف شیر ، سبزی و میوه.
3- جایگزینی پروتئین های گیاهی مانند غلات و حبوبات به جای بخشی از پروتئین های حیوانی.
4- کاهش مصرف چربی و نمک.
5- کاهش مصرف شیرینی و قند ساده.
در کشورهایی که مصرف سبزی و میوه بیشتر است شیوع بیماریهایی مانند سرطان و قلبی عروقی کمتر است. فیبرها در تنظیم چربی های خون - قند خون و جلو گیری از برخی سرطان ها موثرند . پیشنهاد می شوند که یک فرد بالغ روزانه بین 25 تا 35 گرم فیبر مصرف نماید .
یکی از اهداف تغذیه صحیح کاهش مقدار کل چربی مصرفی است برای دستیابی به این هدف باید اولا مصرف غذاهای پرچرب را کاهش دهید ثانیا از روش های صحیح طبخ مانند آب پز و کباب کردن استفاده کنید .
پختن غذا با حداقل مقدار نمک خودداری از افزودن نمک به غذا سر سفره و خودداری از مصرف غذاهای فرایند شده پرنمک مانند سوسیس و کالباس می تواند از بروز افزایش فشار خون پیشگیری نماید .
 
اصول و نحوه خرید تهیه و برنامه ریزی برای غذا خوردن:
1- مواد غذایی را از همه گروههای غذایی انتخاب کنید.
2- سعی کنید در گروههای مختلف نیز تنوع غذایی را رعایت کنید .
3- از حرارت ملایم برای پخت غذا استفاده کنید .
4- لبنیات را از نوع کم چرب مصرف کنید .
5- چربی های گوشت پوست مرغ را قبل از پختن جدا کنید.
6- برای شام از غداهای سبک استفاده کنید .
7- میزان مواد نشاسته ای مصرفی را بر حسب وزن و فعالیت فیزیکی و با کمک مشاور تغذیه ای تعیین کنید .
8-از مصرف غذاهای آماده و کنسروی به ویژه خوراک ها که دارای نمک زیاد چربی زیاد یا مواد افزودنی باشند تا حد امکان خودداری نمایید .
9- برای میان وعده شیر، میوه و سبزی استفاده کنید.
10- سرسفره از نمک استفاده نکنید .
11- به جای نمک از چاشنی هایی مانند پودر لیمو - آب لیمو - پودر کرفس - پودر سیر - سرکه و ادویه استفاده کنید .
12- تا حد امکان از غذاهای رستورانی استفاده نکنید .
ساده ترین راه کاهش وزن کم کردن کالری مصرفی و پیروی از از یک رژیم غذایی مناسب است .
توصیه می شود که مقدار دریافت کلسترول خوراکی روزانه در افراد سالم کمتر از 300 میلی گرم در بیماران قلبی - عروقی یا دیابتی کمتر از 200 میلی گرم باشد . ‏سایت وزارت بهداشت