وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

وبلاگ شخصی دکتر فرخ افتخار

هدف این وبلاگ کمک به حفظ سلامت و کارایی تمام مخاطبین است

سیاتیک چه نوع بیماری است؟

بعضی ها می گویند سیاتیک داریم و از آن رنج می بریم .

اصولا هیچ کس در دنیا نیست که سیاتیک نداشته باشد و تمام مردم از زن و مرد سیاتیک دارند و انسانی بدون سیاتیک خلق نشده است . علت این بیان آن است که سیاتیک مرض نیست .

بلکه نام عصب کلفتی است که از شبکه عصبی کمر که در اطراف مهره های ستون کمر در اطراف مهره های ستون فقرات قرار دارند منشعب شده وبه پایین ادامه می یابد و در سراسر قسمت های پا از بالا به پایین شاخه های ریز و درشتی نتشر می کند و باعث حرکت عضلات سراسر ران و ساق پا و نیز حس این ناحیه می شوند .

به طوری که اگر به عللی عصب سیاتیک قطع شود دیگر امکان حرکت و حس سراسر پا از بین می رود و چون همان طوری که گفته شد ، این عصب خود شعبه ای از اعصاب نخاعی است ، لذا اگر نخاع شوکی نیز به عللی قطع شود حرکت و حس پا مادام العمر از بین می رود و انسان فلج می گردد .

مقصود مردم از ابتلا به سیاتیک آن است که این عصب دردناک شده ودر سراسر ‏مسیرش از بالا به پایین درد می گیرد و گاهی درد به قدری شدید است که امکان حرکت از انسان سلب می شود و به چنین حالتی به اصطلاح بیماری سیاتیک نام داده اند که علل ابتلا به آن زیاد است گاهی سیاتیک بر اثر در رفتن غضروف شبیه به واشر وجود دارد .که بعضی اوقات بر اثر بلند کردن بار سنگین این حلقه غضروفی که در کنارش قرار دارد ، قسمتی از همان شبکه کمری است فشار می آورد و در اثر این فشار انسان به درد سیاتیکی دچار میشود در بیماران سیاتیکی گاهی درد وجود دارد و زمانی وجود ندارد .

هر وقت این قطعه غضروفی به عللی مانند ورم کردن یا سرما خوردگی و چیزهای دیگر بر حجمش اضافه گردد روی عصب نخاعی مجاور خود فشار می آورد و درد ایجاد می گردد . موقعی که این فشار کم شود یا از بین برود ، درد نیز تسکین می یابد .

به همین جهت و به علل کوچک دیگری درد این بیماران گاهی وجود دارد و گاهی وجود ندارد . بعضی اوقات ورم خود عصب سیاتیک باعث میشود که این درد ظاهر گردد . روماتیسم و زیادی وزن ممکن است باعث پیدایش درد شود . ‏

بیماری سیاتیک گاهی با درمان طبی و زمانی با اعمال جراحی از بین می رود . و آنچه مسلم است این است که این بیماری کاملا درمان پذیر بوده و بعد از درمان اثری از آن باقی نمی ماند.سایت وزارت بهداشت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد